RSS

20120114

cinta jordan-uk~

keliru dengan diri...
lebih keliru...
dalam diri...








 I

bening matamu aku tatap
dalam cinta sebuah pertemuan
kau ditanya, apa tujuan hadirmu
tanpa ragu
jawapanmu kerana aku

saat kita berkongsi katil
saat celotehmu menemani tidurku
aku mengerling aneh
rupanya jauh
lebih mendekatkan kita

dan dalam dingin syitaa
kita meredah angin
mencipta memori
yang aku yakin
pasti suatu hari dirindui


II

cuma sahabat,
andai sahaja aku kehilangan
segalanya

andai sahaja jalan ujian kita
terlalu berbeza

berbekalkan kenangan

masihkah kau setia?
menjadi sahabat berkongsi rasa?





nota kaki 1: pecah kaca pecah gelas, surat cinta dah dibalas~ bittaufiQ exams, dear~! ^^

nota kaki 2: kali pertama, sebuah kembara yang bakal dimulakan dengan berbaur rasa. entah dimana hilangnya hati yang selalu menemani.

nota kaki 3: seriously, kepada semua yang mengenali. dari lubuk hati saya ingin meminta maaf. entah mengapa. saya andaikan mungkin ini kembara terakhir saya. mungkin ini cerita terakhir saya. siapa tahu, bukan?





cuma berharap Tuhan...
aku tidak...
Kau tinggalkan...

10 comments:

  1. Anonymous14/1/12 10:21

    kemanakah destinasi yang dituju?

    ReplyDelete
  2. http://dailyquranhadith.wordpress.com/2011/12/29/surah-yusuf-verse-110/

    Tali cinta itu, sering kali saja Tuhan sengaja biar kita pegang hingga ke hujung. Mahu lihat, sejauh mana kita mahu berpaut lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx rai~

      semoga hujungnya tidak berpenghujung. kerana gusar tidak mampu berpaut andai tiada yang menghalakan~

      =)

      Delete
  3. Anonymous14/1/12 18:08

    Nak tanya macam mana buat replay dekat ruang komen ni?

    Dan selamat bercuti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya, xsure juga. tiba2 dah jadi.

      tapi most probably, kalau embedded komen bawah post jadi macam ni. kalau pop up window atau komen open in other window xjadi kot.

      cuba try embedded komen bawah post~

      maaf kalau xmembantu~

      dan terima kasih~

      Delete
  4. Eheem! Jeles okai!! :)

    And one more.. Kembara terakhir??? Melbourne tak sampai lagi.. Haip

    ReplyDelete
    Replies
    1. theheee~

      kemungkinan besar..atau break sekejap(?)

      haha~
      insyaAllah, ada rezeki pasti sampai~

      =)
      <3

      Delete
  5. owh..patutla akak comey nie balik mlysia..nak bercuti di bhgan timur rupanya...huhu

    ReplyDelete

(B)aja terbaik adalah yang berhikmah~

^frens^

 
Copyright ^(U)mbReLLa^ 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .